Hoe een dreamboard me helpt om mijn dromen te realiseren

05/01/2021 - 14:33

Onze Rune (4 jaar) las vorige week zijn nieuwjaarsbrief voor: "2020, het was me wat. Heel de wereld lag even plat..." en op het einde "Want 2021 wordt zowaar het allerbeste jaar!". Altijd een ontroerend moment de nieuwjaarsbrieven van je eigen kinderen. Ik bedacht me dat er in zijn nieuwjaarsbrief ook een stukje 'terugblikken' inzat en dromen over de toekomst...

Het einde van het jaar is voor mij altijd een ideaal moment om terug te blikken op het voorbije jaar. 2020 is wellicht een jaar dat we niet snel vergeten. Het jaar van corona met veel miserie, met een lockdown waarin ik zelf goed ziek was, 3 kinderen die geen school hadden, de zorg rond 'blijft iedereen gezond in onze omgeving?", de stress rond hoe we het financieel zouden redden met de praktijk,...

Maar als ik terugkeek, zag ik ook dat ook het jaar was van vele leuke wandeldates met vriendinnen, rode wijn drinken in Brussel aan de beurs (toen dat nog mocht), leuke reizen in het binnenland, genieten van de rust op straat, een voorjaar met goed weer, de kinderen die genoten van hun dagelijkse fietstocht tijdens de lockdown.

Omdat er toch geen grootse dingen mogelijk waren, maakten we op 1 januari ons dreamboard. Als ik even terugkeek naar mijn dreamboard van vorig jaar, dan zag ik staan "maak van je huis helemaal je thuis" en "vandaag is traag". Op dat van Michaël stond: "Buiten is het nieuwe binnen". En dat is zeker gelukt in 2020 :-).

Een paar jaar geleden ben ik mijn dreamboard beginnen maken bij het begin van het jaar. Om bewust te kijken wat ik wil dit jaar, wat ik belangrijk vind. Ik wil op het einde van mijn leven geen spijt hebben van wat ik niet gedaan heb. Ik wil gaan voor mijn droomleven, met vallen en opstaan. Een dreamboard helpt bij mij om focus te houden en bewust te leven.

Toen ik twee jaar geleden mijn eigen dreamboard maakte en er een foto van op Facebook postte, vroeg een vriendin of ik er geen workshop rond gaf. Wat een geweldig idee! Ik maakte er een workshop rond met verschillende oefeningen die je helpen om dichter bij je eigen waarden te komen: dat waar het voor jou in je leven écht om draait. Niet wat anderen graag zouden willen dat jij doet, maar wat je zélf wil.

Intussen heb ik de workshop ook online gegeven. Vooraf dacht ik: "oei, gaat dit wel werken?", maar de deelnemers waren heel enthousiast.

Heel vaak hoor ik mensen in de praktijk zeggen:

" Ik hol mezelf constant voorbij. Dit is niet het leven dat ik wil..."

" Ik doe vaak dingen die anderen verwachten, maar sta te weinig stil bij wat Ik eigenlijk wil".

" Ik wil eindelijk eens concrete stappen zetten en mijn droom waarmaken..."

Ik kijk er heel erg naar uit om mijn workshop dreamboard opnieuw live te mogen geven, maar intussen gaan we online en geef ik deze workshop dreamboard eind januari.

Doe je ook mee? Meer info vind je hier.