Psychotherapie

Je hebt het gevoel vast te lopen in je leven. Je wil wel actie ondernemen, maar je slaagt er niet in. De dagen vullen zich met angst, stress en depressieve gevoelens. Steeds weer bots je op dezelfde obstakels, zonder een uitweg te zien. Het lukt je niet om dit alleen te doorbreken, maar je snakt ernaar om je beter te voelen over jezelf.

Dan is psychotherapie zinvol. Doorheen ons leven leggen we immers een hele weg af en soms is hulp onderweg welkom.

Ik bied je persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij:

 • angst
 • depressie
 • stress en burn-out
 • gevoelens van minderwaardigheid (of laag zelfvertrouwen)
 • verwerking van verlies en/of ziekte
 • relationele problemen (vb. met partner, collega’s, omgeving …)
 • ...

De grootste revolutie in onze generatie is de ontdekking dat mensen, door hun innerlijke geestestoestand te wijzigen, de uiterlijke aspecten van hun leven kunnen veranderen.
~William James~

De basis van iedere psychotherapie is een vertrouwensrelatie. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je psychotherapeut. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan je toetsen of ik die persoon kan zijn voor jou. Hier kan je me alvast wat beter leren kennen.

De investering voor een kennismakingsgesprek (1 uur) is 75 euro. We bekijken dan samen of en hoe ik jou kan helpen. Via jouw mutualiteit heb je recht op een beperkte terugbetaling.

Opgelet: De afgelopen weken was er in de media veel te doen over de bijna volledige terugbetaling van sessies bij een psycholoog (klik hier voor het artikel op vrtnws). Er zijn echter nog heel wat ontbrekende puzzelstukjes. Wat we tot nu toe (niet) weten:

 • Het budget dat vrijgemaakt wordt, zal slechts volstaan voor 10 à 15 procent van alle consultaties bij psychologen in ons land.
 • Lang niet alle psychologen zullen zich kunnen conventioneren omwille van dit beperkte bedrag. Bovendien is niet duidelijk welke voorwaarden gehanteerd zullen worden om te bepalen welke psycholoog al dan niet geconventioneerd kan werken.
 • Als een psycholoog geconventioneerd is, wil dit niet zeggen dat alle cliënten van dit verminderd tarief kunnen gebruik maken. De voorwaarden om te bepalen welke cliënt wel/niet in aanmerking komt zijn bovendien nog niet (helemaal) duidelijk.
 • Als men spreekt over 1 september dan bedoelt men dat vanaf 1 september de stappen gezet kunnen worden die nodig zijn om dit proefproject concreet uit te rollen.

Concreet wil dit zeggen dat er voorlopig niets verandert en blijven de gewone tarieven overal gelden.

Vanuit Espazo volgen we dit op en houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief. Als je hierover door ons op de hoogte wil gebracht worden, kan je je hier inschrijven op onze nieuwsbrief.

Betalen kan via Payconiq by Bancontact (app) of cash.

Psychotherapie - 0
Psychotherapie - 0
Psychotherapie - 0

Psychotherapie kan vele vormen aannemen. Ik vind het belangrijk om holistisch en wetenschappelijk onderbouwd te werken.

Kaders die ik gebruik om je dichter bij jezelf te brengen en je te helpen die stappen te durven zetten die je wil zetten:

Ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Neem contact op met Michaël