Psychotherapie

Je hebt het gevoel vast te lopen in je leven. Je wil wel actie ondernemen, maar je slaagt er niet in. De dagen vullen zich met angst, stress en depressieve gevoelens. Steeds weer bots je op dezelfde obstakels, zonder een uitweg te zien. Het lukt je niet om dit alleen te doorbreken, maar je snakt ernaar om je beter te voelen over jezelf.

RECUP

Dan is psychotherapie zinvol. Doorheen ons leven leggen we immers een hele weg af en soms is hulp onderweg welkom.

Ik bied je persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij:

  • angst
  • depressie
  • stress en burn-out (energieproblemen)
  • gevoelens van minderwaardigheid (of laag zelfvertrouwen)
  • verwerking van verlies en/of ziekte
  • relationele problemen (vb. met partner, collega’s, omgeving …)
  • slaapproblemen
  • ...

De grootste revolutie in onze generatie is de ontdekking dat mensen, door hun innerlijke geestestoestand te wijzigen, de uiterlijke aspecten van hun leven kunnen veranderen.
~William James~


Mijn visie op psychotherapie:

Ik sta voor een holistische (allesomvattende) benadering van psychotherapie: enkel met aandacht voor alle aspecten van ons welzijn is duurzame verandering mogelijk. Daarom integreer ik essentiële elementen zoals rust, gezonde voeding, ademhaling, lichaamsbeweging en mindset tot 1 benadering. Na jaren studies, reflectie en ervaring vond dit zijn huidige vorm in mijn unieke R-E-C-U-P model, waarbij elke letter staat voor een andere toegangspoort:

Relax ~ rust als fundament

In onze drukke wereld is rust een kostbaar goed geworden. Stress is hét probleem van deze tijd. Toch hoeft stress niet negatief te zijn. Het is zelfs nodig om iets te bereiken. Er ontstaat pas een probleem als stress chronisch wordt. Met andere woorden: als er te weinig RECUPeratiemomenten zijn. (RECUP-ereren = weer op krachten komen, herstellen.)

Samen zoeken we hoe we rust en innerlijke rust (terug) kunnen integreren in ons leven. Ontspanning, een goede nachtrust, stressreductie en zelfzorg zijn hierbij een prioriteit.

Eat healthy ~ gezonde voeding als medicijn

De meeste mensen vinden het logisch dat voeding een invloed heeft op je gezondheid. Maar dat voeding ook een invloed heeft op je mentale gezondheid is (nog) minder bekend. Vanuit de principes van voedingspsychologie bekijken we hoe je je stemming en emoties kan optimaliseren via gezonde voeding en/of supplementen.

Check your breath ~ ademhalingstechnieken voor innerlijke balans

Onze ademhaling is dé weg naar gezondheid op zowel fysiek als mentaal vlak. Het is de sleutel tot het reguleren van stress en het bevorderen van emotionele stabiliteit. Via effectieve ademhalingstechnieken kunnen we het zenuwstelsel kalmeren en veerkracht opbouwen om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Use your body ~ lichaamsbeweging voor een gezonde geest

Een gezonde geest bevindt zich in een gezond lichaam. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de zuurstoftoevoer naar het lichaam en de hersenen. Hierdoor voelen we ons energieker en alerter. Andere voordelen zijn o.a. een betere slaapkwaliteit, een beter geheugen en de vrijgave van endorfines die bijdragen aan een positieve stemming en emotioneel welzijn.

Pimp your mindset ~ mindset als sleutel tot verandering

“Niets is op zichzelf goed of kwaad, maar onze gedachten maken het zo.”, wist Shakespeare al.

Vaak weten we wel wat we zouden moeten doen, maar slagen we er niet in om dit ook daadwerkelijk uit te voeren. Tijdens de therapie leer je concrete vaardigheden om met hinderlijke gedachten en gevoelens om te gaan zodat je er niet meer door wordt opgeslorpt en ze jouw leven minder bepalen. Daardoor blijft er meer energie over om (terug) je doelen te bereiken en je dromen waar te maken. Kortom om het leven te leiden dat jij voor ogen hebt.

- Connection ~ verbinding als leidraad

Samen staan we sterk. Niemand kan alleen… Mensen zijn sociale wezens en geluk hangt in sterke mate af van de kwaliteit van onze relaties. Verbinding is echter meer dan de verbinding met je partner, kinderen, ouders en vrienden. Het gaat ook over de verbinding met jezelf, met je dromen en je waarden, zelfs met de bredere samenleving,…


Psychotherapie is maat-werk. Samen bekijken we welke invalshoeken en aanpak voor jou het meest zinvol is. De basis van iedere psychotherapie is een vertrouwensrelatie. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je psychotherapeut. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan je toetsen of ik die persoon kan zijn voor jou. Hier kan je me alvast wat beter leren kennen.

De investering voor een kennismakingsgesprek (1 uur) is 75 euro. We bekijken dan samen of en hoe ik jou kan helpen. Via jouw mutualiteit heb je recht op een beperkte terugbetaling. Betalen kan via Bancontact (app) of cash.

Psychotherapie - 0
psychotherapie in Espazo
Psychotherapie - 0

Psychotherapie kan vele vormen aannemen. Ik vind het belangrijk om holistisch en wetenschappelijk onderbouwd te werken.

Kaders die ik gebruik om je dichter bij jezelf te brengen en je te helpen die stappen te durven zetten die je wil zetten:

Ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Neem contact op met Michaël