Perfectionisme: over de té hoge lat

Perfectionisme heeft niets te maken met dingen goed doen of ambitie. Perfectionisme heeft veel meer te maken met dat deel in ons dat zegt dat het nooit goed genoeg is.

  • je hebt vaak het gevoel dat wat je doet of wie je bent niet goed genoeg is
  • je legt de lat voor jezelf (en/of voor anderen) erg hoog
  • je gaat vaak over je eigen grenzen om toch maar geen kritiek te krijgen
  • je vergelijkt je constant met anderen
  • je stelt zaken uit (of doet het zelfs helemaal niet) omdat je denkt dat het toch niet goed genoeg zal zijn.
  • ...

Herken jij je hierin? Ja?

Wel, wellicht heb jij dan last van perfectionisme. Het is een manier om controle te krijgen over het gevoel van niet te voldoen, van niet goed genoeg te zijn.

Dit kan zich uiten in pleasen, geen nee durven zeggen, piekeren, stress,... Perfectionisme wordt meer een meer in verband gebracht met burn-out, depressie en laag zelfbeeld. Zware gevolgen dus voor jezelf, maar ook voor jouw relatie, werksituatie, gezin,...

Tijd om dit nu aan te pakken!

Het mini-traject 'perfectionisme: over de té hoge lat' helpt jou hierbij.

Tijdens dit mini-traject leer je:

  • wat perfectionisme wel en niet is
  • hoe perfectionisme ontstaat
  • jezelf beter te begrijpen
  • concrete manieren om jouw perfectionisme los te laten waardoor je meer vrijheid zal ervaren

Hoe ziet dit traject eruit?

Gedurende 1 week ontvang je regelmatig e-mails met video's (in totaal 90 minuten), vragen, opdrachten en oefeningen. Je kan dit tempo volgen of jouw eigen tempo. Herbekijken of het later (nog eens) bekijken kan uiteraard ook. Jij kiest het helemaal zelf.

Jouw investering?

Slechts 37 Euro (inclusief BTW).

Ah... nog 1 ding: vraag je je af of dit traject jou wel zal helpen, of het wel goed genoeg is, of het wel op maat is van wat jij nodig hebt,...? Dan moet je dit traject zeker volgen ;-)

"Ik heb net het mini-traject perfectionisme beëindigd. En hoewel ik ook een cursus perfectionisme via het werk heb gevolgd niet zo lang geleden, heeft dit mini-traject me geboeid van het begin tot het einde. Je gaf heel duidelijk weer dat dit een aangeleerd gedrag is en hoe we hiermee in de praktijk kunnen omgaan. Ook de audio maakte duidelijk dat ons brein het heel vaak van ons overneemt en dat we alert dienen te zijn om hiertegen in te gaan.
Ik ben nog dagelijks aan het oefenen ☺ maar toch ook wel met succes. Ik ben nu veel rustiger op het werk en aanvaard dat ook ik fouten mag maken." ~Sabine D~

Niet wat je denkt is wat je beperkt, maar wat je denkt dat je niet bent. ~Denis Waitley~

Jouw perfectionisme aanpakken?

Ik start meteen!