Training volgen

Hartcoherentie-training volgen

Hartcoherentie-oefeningen zijn heel eenvoudig aan te leren. De oefeningen nemen niet veel tijd in beslag. Motivatie en discipline om dagelijks je oefeningen te doen zijn het belangrijkste. Daarom is coaching en opvolging belangrijk.

Het traject bestaat uit meer dan enkel ademhalingsoefeningen. Je krijgt:

  • inzicht in wat stress is
  • inzicht in het fysiologisch stressmechanisme (impact op lichaam en geest)
  • inzicht in jouw klachten (mentaal en lichamelijk)
  • meer zicht op jouw stressbronnen
  • manieren om met onaangename emoties om te gaan
  • manieren om hartcoherentie toe te passen bij heel wat problemen (slaapproblemen, acute stresssituaties,...)
  • ...

Omdat mensen verschillend zijn en ook andere noden hebben, bieden we vanuit Espazo 3 mogelijke trajecten aan:

Online traject Groepstraject Individueel traject
Voor- en nameting (a.h.v. 4-DKL) Voor- en nameting (a.h.v. 4-DKL) Voor- en nameting (a.h.v. 4-DKL)
Toegang gesloten FB-groep (inspiratie, ondersteuning, interactie... levenslang) Toegang gesloten FB-groep (inspiratie, ondersteuning, interactie... levenslang) Toegang gesloten FB-groep (inspiratie, ondersteuning, interactie... levenslang)
Maandelijkse Q&A (questions and answers) Maandelijkse Q&A (questions and answers) Maandelijkse Q&A (questions and answers)
Video's > 3 uur (in e-mailtraject) Video's > 3 uur (als ondersteuning) Video's > 3 uur (als ondersteuning)
Gratis gebruik biofeedback-apparatuur tijdens verloop van training Gratis gebruik biofeedback-apparatuur tijdens verloop van training
3 groepssessies van 2 uur met meting om ademfrequentie te bepalen 3 individuele sessies (1 uur) met individuele meting om ademfrequentie te bepalen

€ 147

€ 227

tijdelijk niet beschikbaar door Corona

€ 347
met biofeedback-materiaal (Kyto)

€ 197

Online traject

Met dit online traject kan je onmiddellijk thuis aan de slag. Dit traject duurt 43 dagen (6 weken). Nadat je inschrijving in orde is, ontvang je gedurende die periode e-mails met informatie en filmpjes waarin ik je alles uitleg (in totaal meer dan 3 uur kijkplezier :-)). We doen ook een voor- en nameting zodat je jouw evolutie kan opvolgen.

Daarnaast word je ondersteund door maandelijkse Q&A-sessies waar je eventuele vragen kan stellen. Je krijgt ook toegang tot de gesloten facebook-groep. Deze groep verbindt heel wat mensen die ooit een hartcoherentie-training hebben gevolgd bij Espazo.

Je kan deze training aankopen met en zonder biofeedbackmateriaal. Dit materiaal wordt evenwel sterk aanbevolen zodat je ten volle het effect van hartcoherentie-training kan ervaren.


Groepstraject

Met een groepje van maximum 16 personen gaan we gedurende 3 avonden aan de slag. Dit is een training, dus geen groepstherapie. Je hoeft niet aan het woord te komen.

Tijdens de duur van de training kan je ook gratis gebruik maken van het biofeedback-materiaal. Ook in dit traject krijg je toegang tot de gesloten Facebook-groep en mag je deelnemen aan de maandelijkse Q&A's. Om thuis de gekregen informatie nog eens rustig te bekijken, ontvang je ook de video's. Op die manier kan je de hartcoherentie-training helemaal integreren in jouw leven.

Volgende groepstrajecten staan gepland (momenteel geen groepstrajecten wegens de Corona-maatregelen):


Individueel traject

Je kan hartcoherentie-training ook individueel volgen. De sessies vinden steeds om de twee weken plaats. Dit traject verloopt langzaam zodat de mechanismen geïntegreerd geraken.

Het individuele traject bestaat uit 3 sessies (telkens 1 uur per sessie). Daarnaast heb je toegang tot de gesloten Facebook-groep, kan je deelnemen aan de Q&A's en kan je de video's thuis bekijken. Doordat we individueel werken is er ook tijd voor een individuele meting om je ideale ademfrequentie te bepalen.

Hartcoherentie-training volgen
Hartcoherentie-training volgen
Hartcoherentie-training volgen

"Er zijn veel technieken om te ontspannen, maar weinige zijn zo goed hanteerbaar en meetbaar als hartcoherentie-training."

DR. VERA EENKHOORN, ENDOCRINOLOOG, REVIDA-ARTS